HIP HOP

New sytle

Hiphop je kulturno gibanje, ki se je pričelo v 80ih letih 20. stoletja v ghetih med mladimi Afro-Američani in Latino-Američani v New Yorku in se nato razširilo po celem svetu.


V 90ih pa se je hiphop glasba še razvijala in je postala počasnejša z bolj surovimi in kompleksnimi ritmi. Iz takšne glasbe so se razvili novi plesni stili, ki so črpali navdih iz uličnih plesov (street dance).


Hip hop je ples, ki bazira na tehniki, muzikaličnosti in kreativnosti ter se še dandanes neustavljivo širi in raste v popularnosti.

Plesni program, primeren za plesalce s predznanjem ali izjemno željo po trdem delu. Težavnost je zahtevnejša, skozi sezono se plesalci razvijajo v več različnih vejah hiphopa. Z osvojenim znanjem se tekom sezone udeležujejo tekmovanj (pokalni turnirji) in ob koncu leta državnega prvenstva, kjer upajo na uvrstitev na evropsko in svetovno prvenstvo. Treningi potekajo 3-5x tedensko, odvisno v koliko kategorijah tekmuje posamezni plesalec.

Naši plesalci se lahko pohvalijo s številnimi naslovi prvakov tako na državnem kot tudi mednarodnem področju.

   TEKMOVALCI   

 NETEKMOVALCI 

Plesni program, primeren za plesalce brez predznanja oziroma z željo po rekreativnem obiskovanju. Težavnost je lažja, skozi sezono plesalci delajo na splošnem znanju in poudarek je na zabavnem aspektu plesa - komercialna glasba in popularni gibi. Z rednimi obiski in trdim delom je tekom sezone možen prehod v tekmovalno sekcijo.

Tba

Plesni center

Ipavčeva 22

3000 Celje

Slovenija

Tel: 041 767 342

Email: tba.plesnicenter@gmail.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
Pišite nam

Hvala za sporočilo