top of page

Kdo je TBA?

Plesni center TBA je zaupanja vredna plesna šola, ki združuje znanje, izkušnje ter številna doživetja in priložnosti za vse plesalce, tako v rekreativnih kot tudi tekmovalni programih. Njeni ustanovitelji so Tjaša Leban (T), Boštjan Pavček (B) in Ajda Habjan (A). Slogan, ki predstavlja plesno šolo, je prav tako izpeljan iz njihovih začetnic:

Try - Believe - Achieve.

 

Naši trenerji imajo skupno več kot 100 let plesnih in pedagoških izkušenj v različnih plesnih zvrsteh, ki pomagajo oblikovati edinstveno in kvalitetno izkušnjo za vse naše člane. Plesna šola Plesni center TBA je članica Plesne zveze Slovenije in mednarodne plesne organizacije IDO, kar plesalcem omogoča sodelovanje na državnih in mednarodnih tekmovanjih pod okriljem Olimpijskega komiteja. Je tudi članica gospodarske zbornice Slovenije

in nosi naziv Dobra plesna šola.

 

Na raznih tekmovanjih so plesalci in trenerji Plesnega centra TBA v le nekaj letih s kvalitetnim in konsistentnim delom nanizali številne rezultate na državnih in mednarodnih prvenstvih, kar jih drži v samem plesnem vrhu. 

Spoznajmo se

unnamed (3).jpg

BOŠTJAN PAVČEK

Soustanovitelj - Jazz - Disco  - Rock 'n' Roll

BOŠTJAN PAVČEK je soustanovitelj Plesnega centra TBA. Plesno pot je pričel v Novem mestu, v času študija na Fakulteti za šport pa sta ga očarala Rock'n'Roll in jazz. V obeh zvrsteh je diplomiral kot plesni trener in ima sodniško licenco Plesne zveze Slovenije za Rock'n'Roll in Moderne tekmovalne plese ter status tehničnega sodnika pri Svetovni zvezi WRRC.

 

Sodeloval je z vsemi koreografi, ki so delovali na slovenskem področju (Fred Lasser, Paul Henry, Mojca Horvat, Mirjam Podobnik, dr. Meta Zagorc, Marko Hren, Mimi Marčac Mirčeta, Miha Lampič, ...), plesal in koreografiral v raznih TV oddajah (TV Variate, Poglej in Zadeni, Planet in, Zoom, Victorji, Miss Slovenije, ...) ter sodeloval kot plesalec in akrobat v gledališču.

 

Največji uspehe je dosegel s plesno skupino KAZINA in s svojo soplesalko Romano Pahor:

 

KAZINA SKUPINA

- trikratni svetovni prvaki v show formacijah

- petkratni evropski prvaki v show formacijah

 

SHOW PLESNI PARI

- trikratni državni prvaka v show plesih v paru

- zmagovalec evropskega prvenstva v show plesih, Ljubljana 2001

- zmagovalec svetovnega pokala v show plesih Riesa  2000

- vice svetovni prvak v show plesih Riesa 2001

- vice evropski prvak v show plesih Riesa 2002

- vice evropski prvak v show plesih Novi Sad 2003

 

AKROBATSKI ROCK AND ROLL

Skupaj s soplesalko Barbaro Šercer je postal 3-kratni državni prvak v akrobatskem rock and roll-u v najvišjem članskem A razredu (2006, 2007 in 2009), bil pa je tudi udeleženec zadnjih SVETOVNIH IGER na Tajvanu leta 2009. 

 

Dandanes Boštjan deluje kot plesni pedagog na področju Rock n Roll-a, Jazz in show dance-a. Pogosto koreografira tudi za televizijske oddaje in je priznan mednarodni plesni sodnik.Njegovi varovanci tako v Rock n Roll-u kot tudi v jazzu in disco dance-u posegajo po najvišjih mestih na državnem prvenstvu, prav tako pa se vedno bolje uveljavljajo tudi v svetovnem merilu.

Tjaša.jpg

TJAŠA LEBAN

Soustanoviteljica - Hip Hop

TJAŠA LEBAN je soustanoviteljica Plesnega centra TBA. S plesom je pričela s svojimi 14 leti in se že s prvim letom udeležila tekmovanj ter postala državna podprvakinja v kategoriji hip hop duo, hip hop mala skupina ter zasedla 3.mesto s street malo skupino.

 

V naslednjih letih je postala 4-kratna državna prvakinja v kategoriji hip hop malih skupin in formacij, 12-kratna državna podprvakinja v kategoriji hip hop solo, duo, male skupine in formacije ter 6-krat dosegla 3.mesto v modernih tekmovalnih plesnih.

 

Na evropskih in svetovnih prvenstvih je kot plesalka v različnih kategorijah osvojila 5 srebrnih in 2 bronasti medalji.

 

Je koreografinja točk, ki so v različnih kategorijah priplesale 9 državnih prvakov, 12 državnih podprvakov in osem 3.mest, na evropskih in svetovnih prvensvih pa skupno kar 9 medalj.

 

Prvih 8 let je delovala v komercialnih stilih in kot plesalka sodelovala na številnih modnih revijah, prireditvah ter koncertih. Koreografirala je več kot 100 nastopov ter se imela priložnost v tej vlogi pokazati tudi kot organizatorka Fleekshowa in kot pomožna koreografinja pri koncertih Maye Berović in Severine.

 

Po 10 letih učenja se je v zadnjem letu preusmerila izključno v hip hop, kjer bo tudi nadaljevala in zaključila svojo plesno kariero. Tako v Plesnem centru TBA poučuje HIP HOP tekmovalno skupino ter FREESTYLE.

KATJA PODJAVORŠEK

Otroški programi - Koordinacija

05A76514-0BAF-44F8-83EF-56B192A4C6C0.jpg

Katja Podjavoršek je po izobrazbi profesorica, pedagoško znanje ter ljubezen do plesa pa sta jo popeljala tudi v plesne vode. Kot srednješolka je obiskovala rekreativni program jazz baleta, kasneje pa svoje pridobljeno znanje iz različnih področij povezala ter pomagala pri vodenju otroških plesnih programov.

 

Vsako leto aktivno sodeluje pri pripravi in izvedbi plesnih nastopov tako mlajših kot starejših plesalcev.

 

Trenutni poučuje predšolske otroke in zanje sestavlja koreografije. Uči programa MINI POP in MAXI POP.

MANCA LANGUS

Jazz - Modern

IMG-6229.JPG

MANCA LANGUS je plesalka, pedagoginja in koreografinja. Preizkusila se je v številnih plesnih zvrsteh: hip hop, ples v petkah, ples ob drogu, najbližje pa sta ji jazz balet in modern. Pravi, da s plesom postane emocija v gibu, ki preseže materialni svet. Ples je njena terapija za dušo in telo hkrati.

 

Zadnja leta je bila aktivna na komercialnem področju plesnega ustvarjanja in je nastopila v več reklamah, videospotih, plesnih predstavah in koncertih doma ter v tujini.

 

V Plesnem centru TBA poučuje MINI in MAXI POP, MINI JAZZ, JAZZ otroke ter JAZZ mladinke v Šentjurju.

 

Skupaj s hip hop skupino, v kateri je plesala in tekmovala, so dve leti zapored osvojili naslov državnih prvakov, evropskih prvakov in evropskih podprvakov. Kot solistka se je v zadnjih letih na državnih prvenstvih po Sloveniji v članski kategoriji jazz in modern ženske uvrstila na 4., 5., 6., in 7. mesto. Z jazz malo skupino so postale državne podprvakinje, v jazz duo kategoriji pa sta s soplesalko osvojili 3. mesto.

 

Jazz otroška mala skupina Mary Poppins je z njeno koreografijo na državnem prvenstvu 2019 osvojila 5. mesto, na zadnjem tekmovanju pa si je otroška formacija What about us priplesala 1. mesto. V svoji kategoriji so zmagali tudi modern otroci, jazz otroci pa so se uvrstili na 2. mesto. Otroški jazz duo je dosegel 3. mesto.

NIJA BLAŽAN

Jazz - Disco - Jazz Funk

IMG-6235.JPG

NIJA BLAŽAN že vrsto let uspešno trenira različne plesne stile in tekmuje v modernih tekmovalnih plesih. Že v otroški starostni skupini je dosegala odlične rezultate tako pri nas kot na mednarodnih tekmovanjih, med mladinkami pa so se uspehi le še stopnjevali. Bila je državna prvakinja v kategoriji disco duo, državna podprvakinja v kategoriji jazz duo, z jazz malo skupino so večkrat osvojile naziv državnih podprvakinj, v članskih kategoriji pa je med prvimi petimi v državi.

 

Kot nosilka glavne vloge je sodelovala v plesni predstavi Zaline božične sanje, sodelovala na več modnih revijah, bila ena nosilnih plesalk na plesnem dogodku Fleekshow, pojavila pa se je tudi v dveh videospotih tujih izvajalcev.

 

Trenutno poučuje otroške jazz in disco solistke in sestavlja tekmovalne koreografije ostalim plesalcem. Uči programa MINI JAZZ in JAZZ FUNK.

bottom of page